Home » »


DUŠA JE NAŠ GOSPODAR




 Prema svemu sudeći, emocionalna inteligencija podređuje emocije umu. U protivnom bi ova vještina bila vjerojatno nazvana "inteligentna emocionalnost". Iako se principijelno govori o suradnji uma i emocija, naglašavajući važnost emocija, u praksi se radi o podređivanju emocija umu što je očito i iz definicije emocionalne inteligencije - sposobnost prepoznavanja, razumijevanja i reguliranja emocija
Emocije u službi uma je jedna stvar, a emocije u službi duše je druga, bolja stvar. Problem je u tome što je um često "zamagljen" raznim krivim uvjerenjima, predrasudama, predodžbama i općenito zabludama, a usto je i ograničen jer svijest nema kapacitet da registrira sve fenomene koji oblikuju našu stvarnost. Stoga čovjekov um nije najpametniji pa time ni najbolji gospodar emocija - već je to duša.

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::