Home » »

Tri načina kako pobijediti proljetni umor

S prvim proljetnim danima obično osjećamo karakterističan umor, koji nas ponekad obori s nogu i odvuče u krevet, a najčešće ima veze s cirkulacijom, tvrde naučnici. Tijelo nam je još uspavano, s viškom kilograma i masnoća, koje smo nataložili preko zime, zato je važno da ubrzamo metabolizam i cirkulaciju, savjetuju stručnjaci. Evo nekoliko načina, koji će vam pomoći da prebrodite prve proljetne dane.
proljetni umor
1. Jutarnje tuširanje je dobra navika, trebalo bi da je usvojite, ako već niste. Najbolje je da se osvježite poslije vježbanja, a prije doručka. Tuširajte se naizmjenično toplom i hladnom vodom, jer to krvne sudove čini jačim i stimuliše strujanje krvi.
2. Jak i ne previše slan doručak daće vam dovoljno energije na početku dana. So podiže krvni pritisak i energiju, ali ako imate hipertenziju, unos soli svedite na minimalnu količinu.
3. Budući da je krvni pritisak najniži u prvom satu poslije jela, izbjegavajte obilne obroke, neka budu manji i češći. Na taj način izbjeći ćete umor i pospanost poslije jela. Naravno, izbjegavajte alkohol jer loše djeluje na nervni sistem i skuplja krvne sudove

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::