Home » »

Pet namirnica za jače kosti

Mlijeko i mliječni proizvodi dobro su poznati kao sjajne namirnice za zdrave i jake kosti. Ipak, u svoju ishranu možete da uvrstite i ove namirnice, za koje nutricionisti tvrde da sadrže hranljive vrijednosti koje će ojačati vaše kosti i spriječiti oboljenja poput osteoporoze.
1. Soja
Soja je bogata bijelančevinama i odličan je izbor kalcijuma. Preporučuje se da odrasla osoba dnevno unese 1.000 miligrama kalcijuma.
2. Riba 
Mlijeko, sir i jogurt neće vam puno pomoći bez dnevne doze vitamina D koji pomaže tijelu da apsorbuje kalcijum. Riba je sjajan izvor vitamina D.
3. Banane
Ovo tropsko voće nepresušan je izvor kalijuma, koji također pospešuje zdravlje kostiju. U jednoj banani ima oko 400 miligrama kalijuma.
4. Krompir
Krompir je također, kao i banana, odličan izbor kalijuma, a u jednom krompiru ima ga čak 700 miligrama.
5. Bademi
Orašasto voće, kao i maslinovo ulje, bogato je mastima. Badem je bogat kalcijumom i magnezijumom, koji su neophodni za zdrav skelet.

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::