Home » »

SAVREMENI ŽIVOT JE SKUPINA SVAKODNEVNIH AKTIVNOSTI KOJE NAM ostavljaju malo vremena i prostora da mislimo na sebe i svoje ZDRAVLJE.


dišite dubooko



PONEKAD TREBA STATI I UDAHNUTI DUBOKO NEKOLIKO PUTA. EVO I ZAŠTO:
 Duboko disanje je jedna od  vrlo važniih opuštajućih i osvježavajućih vježbi.
 Ono ispire toksine iz tijela i pomaže u oslobađanju od slobodnih radikala u tijelu. Prema istraživačima, više od 80 posto toksina se ispere zbog dubokog disanja.
Kada udišete i izdišete duboko, vi udišete dosta kisika, a izdišete dosta ugljičnog dioksida. To povećava cirkulaciju krvi u pluća i u srce i time se poboljšava njihova funkcija.
 
Ako se osjećate letargično,onda redovno radite vježbu dubokog disanja. Opet ćete se osjećati opušteno i energično!


Duboko disanje nije samo dobro za vaše zdravlje, već i za kožu. Ono uklanja bore na vašem licu i čini da izgledate mlađe.


Ovo je jedna od poznatih zdravstvenih prednosti dubokog disanja. Ono ublažava stres i depresiju, jedan od glavnih uzroka bolesti.
Ako patite od probavnih smetnji i boli u želucu, pokušajte duboko disati. Ova vježba je prirodni lijek za želučane probleme, uključujući i probavne smetnje.
Osim svega nabrojanoga, duboko disanje, poboljšava držanje tijela.

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::