Home » »

 

 

 

Zapravo , LJUBAV je lijek  kojim najlakše pobjeđujemo stres


  KADA SMO ZALJUBLJENI I KADA NEKOGA VOLIMO U NAŠEM ORGANIZMU SE DOGAĐA ČITAV SPEKTAR RAZLKIČITIH HEMIJSKIH I PSIHIČKIH REAKCIJA KAO ŠTO SU : UBRZAN RAD SRCA,DLANOVI NAM SE ZNOJE,ZJENICE PROŠIRE I NALAZIMO SE U ČUDESNOM SVIJETU IZVAN SVEGA OKO NAS.

1. Ubrzano kucanje srca
Kada smo suočeni s “bolešću” koja se zove zaljubljenost, naše tijelo je pod uzbunom, a adrenalin je u punoj snazi. Rezultat toga je archives ubrzan rad srca i “leptirići” u želucu.
2. Mokri dlanovi
Drugi simptom koji uzrokuje tolika jačina adrenalina kentucky derby betting online je znojenje, pogotovo dlanova. Ova nuspojava je nepoželjna, a često zna biti i neugodna.
3. Promjena glasa
Istraživanje je pokazalo da muškarci, kada pričaju s nekim u koga su zaljubljeni, često govore tiše igambling game rules nježnije, dok žene često podižu glas.
4. Proširene zjenice
Adrenalin koji je odgovoran za mokre dlanove i ubrzan rad srca, takođe uzrokuje širenje zjenica. Ovo je signal seksualne privlačnosti.
5. Uzbuđenje
Kada ste zaljubljeni, osjećate se ushićeno, to nije samo zato što ste srećni, u pitanju je jemija. Mozak proizvodi dopamin, isti osjećaj koji se pojavi kada uzimate kokain. Ne kaže se bez razloga da je ljubav "droga" .

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::