Home » »

MEDITACIJA ZA POČETNIKE

Naučno je dokazano da meditacija poboljšava rad srca, snižava povišen krvni pritisak, pojačava imunitet, ali i lučenje serotonina (hormona sreće), koji utiče da se osećamo zadovoljno i pozitivno.
Ako želite da naučite svoj um da u svakoj situaciji koristi u potpunosti svoj potencijal, onda počnite da meditirate. Pronađite mjesto gde vas niko neće uznemiravati i zauzmite udoban položaj, sjedeći ili ležeći, kako vama odgovara. Pokušajte da svoj um svjesno dovedete u njegovo stanje sna. Normalno je i ako vam se dogodi da zaspite u toku meditiranja. Za razliku od uobičajenog budnog stanja, vaš um je sada oslobođen od misli i emocija.
Umirite svoj um tako što ćete da zatvorite oči i zamislite ispred sebe veliki broj tri, koji se polako smanjuje dok više ne možete da ga vidite. Zatim to ponovite sa brojem dva i brojem jedan, na potpuno isti način. Tako ćete svjesno imati kontrolu nad svojim mislima.
Budite strpljivi, da biste nešto promenili, potrebno je vrijeme i upornost. Ono što će vam pomoći jeste da slušate neku muziku koja vas opušta. Mnogo ćete lakše smiriti svoj um ako se usredsredite na slušanje, nego na pokušaje da kontrolišete svoje misli.

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::