Home » »

Matičnjak i valerijana: Čajevi koji uklanjaju stres

Blagotvorni uticaji biljaka na organizam poznati su od davnina, a današnja istraživanja pokazala su učinkovitost čajeva u rješavanju brojnih bolesti kojeg su uzročnici stres i loša ishrana. Najučinkovitiji čajevi koji pomažu u očuvanju zdravlja nadohvat su nam ruke i djelotvorno pomažu.
Danas mnoge naučne discipline dokazuju opravdanost primjene ljekovitog bilja, pa ponekad i prednost u odnosu na hemijske preparate kod raznih tegoba i poremećaja organizma.
Čajevi koji uklanjaju stres
Biljke koje su sebi sadrže sedativna svojstva poput matičnjaka i korijena valerijana pomažu kod nesanice i kod uklanjanja stresa. Valerijanu nazivamo biljnim benzodiazepinima, lijekovima koji se masovno koriste kao anksiolitici koji smanjuju napetost i tjeskobu, stoga je njeno konzumiranje svakako poželjno kao prirodna zamjena za lijekove.
Priprema čaja za opuštanje: 
2,5 dl kipuće vode
1 čajna kašika suhog korijena valerijane
Prelijte kipućom vodom korijen valerijana i poklopite da se spriječi isparavanje ljekovitog eteričnog ulja. Ostavite da odstoji 10 minuta pa procijedite. Nastojte popiti do 3 šolje ovog čaja na dan.

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::