Home » »

 proljeće nam je već pokucalo na vrata. To nam je znak da je vrijeme za promjene, proljetno čišćenje organizma i zadnji vlak za pripremu tijela za ljeto.

Nakon što smo se cijelu zimu pretrpavali teškom hranom, organizam vapi za voćem, povrćem i laganom, zdravom hranom. Zato je proljeće pravo doba za čišćenje organizma. No, nije samo prehrana krivac za sve. Tu su i stres, užurbani način života, nedostatak tjelovježbe i mnogi drugi faktori koji nas čine depresivnima, tromima, pospanima i, na kraju, bezvoljnima. Detoksikacija tijela pomoći će nam vratiti energiju i poboljšati zdravlje,

Proljetno čišćenje organizma

Počnite s malim promjenama koje našem tijelu život znače. Smanjite unos teške, masne, kalorične hrane. Jedite puno voća (osobito agrume i bobičasto voće), povrća (špinat, cikla, kelj), nemasnog mesa, žitarica, ribe koja je bogata omegom 3 i pijte puno, puno tekućine.

Osim vode preporučaju se čajevi, osobito zeleni. Ne zaboravite na orašaste plodove kao što su orasi, bademi ili sjemenke (lana, suncokreta), koji će zamijeniti vašu potrebu za grickalicama, a mnogo su zdraviji i finiji od npr. čipsa. Izbacite kavu, alkohol, a o cigaretama da ni ne govorim. Unos soli trebali biste svesti na minimum,

Ukoliko vam je previše mjesecima se pridržavati zdrave prehrane, probajte se disciplinirati barem na pet dana te isprobajte limun dijetu. Sami napravite posebnu limunadu koja će biti sve što jedete/pijete tokom pet dana.

Proljetno čišćenje organizma

Priprema napitka:  2 jušne žlice limunovog soka, 2 jušne žlice javorovog sirupa (trebali biste ga pronaći u prodavaonicama zdrave hrane, no ako to nije moguće – med će biti dostojna zamjena), 250 ml vode. Na vrh noža malo ljute papričice.

Kada sve sastojke pomiješate, odmah ju popijte. Ukoliko osjetite glad, popijte limunadu, kao obrok i to 6 – 10 čaša dnevno. Već nakon tri dana gladovanja vaš će organizam početi izbacivati otrovne tvari, a uz limunadu možete piti čajeve.Limun izbacuje otrove, papričica daje energiju organizmu, a javorov sirup sve neophodne nutrijente i također daje energiju. To je sva mudrost.

Pokušajte, prva dva dana će zasigurno biti teško, moguće je da ćete osjetiti mučninu i vrtoglavicu, no kasnije ćete se, dokazano, osjećati bolje, zdravije i poletnije. Isplati se!

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::