Home » »



 SOCIJALIZACIJOM PROTIV DEPRESIJE




Izgradnja jake "konekcije" i osjećaja pripadnosti određenim društvenim grupacijama pomažu pri kliničkom liječenju depresije.NIKADA NE BUDITE OTUDJENI I SAMI.SKUPA SA DRUGIMA MI ŽIVIMO NESTO LJEPŠE, A RAZGOVOR, ŠETENJA,MUZIKA I BORAVAK U NASMIJANOM DRUSTVU CE SMANJITI PRITISAK NA NAS.

Pronađeni su dokazi da je socijalizacija, a posebno druženje u grupama, jasan lijek za depresiju. Ukoliko se osobe poistovjete sa ostalim članovima grupe, postanu psihički zdravije i stabilinije", rekao je jedan od članova tima doktora koji su provodili ovo istraživanje.

S obzirom na to da je u svojoj prirodi, čovjek društveno biće, ovo i nije neko veće otkriće, ali se do sada slabo koristilo u kliničkim krugovima kao vid liječenja. Na osnovu rezultata pomenute studije, mnoge klinike će širom Kanade u redovne programe liječenja uvesti i navedene društvene aktivnosti.

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::