Home » »

 

joga i depresija

Da li je samo jedna mračna noć duše poruka da treba da preispitamo svoj život?

 

Kako joga deluje

Pošto je stres glavni uzročnik depresije, djelotvornost joge je dijelom u tome što nesumnjivo oslobađa napetosti. Kod ljudi koji su depresivni simpatički nervni sistem je stalno aktivan (reakcija borba-ili-bježanje) i povišen je nivo hormona stresa, kortizola. Joga dokazano smanjuje nivo kortizola, što je možda glavni razlog podizanja raspoloženja posle vježbanja.
Sa stanovišta joge, postoji veza između stava ili držanja neke osobe i njenog raspoloženja.
 Ako odlučite da joga bude dio vašeg puta oslobađanja od depresije, imajte vjere, budite strpljivi i posvećeni ovoj praksi. I sama vjera može biti isceljujuća. Može se desiti da joga podigne raspoloženje i da to traje cio dan ili samo jedan sat. Ali ono što ostaje je sećanje na taj trenutak, a to sećanje je iskra koja navodi da ponovo vježbate. Vjera u jogi nije zasnovana na dogmi, već se javlja kada iskusite da ona djeluje.

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::