Home » »

Vježbanje produžuje život

 Redvježbanje jedan je od načina kako produžiti telomere (vrhove hromosoma za koje naučnici vjeruju da su najvažniji pokazatelji brzine starenja),a što se pokazalo u nizu primjera u stvarnosti.


Preporučuje se dnevno 20 minuta REDOVNOG vježbanja snažnog intenziteta, kao što je trčanje, vožnja bicikla, plivanje ili veslanje. U osnovi se radi kombinacija vježbanja od 90 sekundi snažnog tempa, a nakon toga još 90 sekundi nešto sporijeg da bi se oporavili

Redvježbanje jedan je od načina kako produžiti telomere (vrhove kromosoma za koje naučnici vjeruju da su najvažniji pokazatelji brzine starenja). Istraživanja su pokazala da  onaj koji je više vježba ima  i duže telomere.
Pokazalo se da vježbanje smanjuje štetne kronične upale,malaksalosti uopšte opšte raspoloženje , a to utječe na rast telomera. Preporučuje se dnevno 20 minuta sportskog ili rekreativnog vježbanja snažnog intenziteta, kao što je trčanje, vožnja bicikla, plivanje , veslanje i slično.
Takvim vježbanjem postići će se znatno bolji efekt na duljinu telomera nego laganim vježbanjem. Ako se takav način vježbanja kombinira sa VJEŽBAMA DIZANJA I NOŠENJA , poboljšat će se tjelesna muskulatura i učinak  vježbanja.
NIJE TEŠKO DOCI DO ZAKLJUCKA DA ENERGIJA KOJA SE TREOŠI IMA POTREBU DA SE OBNAVLJA KAO I ZDRAVE ĆELIJE NAŠEG ORGANIZMA.PRUŽIMO IM ŠANSU I PRODUŽIMO SVOJ ŽIVOTNI VIJEK !
OVO JE JOŠ JEDAN OD NAČINA BORBE PROTIV DEPRESUJE I STRESA.

po sličnim natpisima priredio ucitelj

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::