Home » »

Znacaj emocionalne energije





Onda kada se osjecamo umorno i sve nam smeta možda patimo od krize emocionalne energije – one koju ne možemo pobijediti vitaminima i kofeinom.


 Fizička energija, onu koju skupljamo kvalitetnim snom, vježbanjem i zdravom ishranom, čini do 30 posto naše ukupne potrebe za energijom.
Ostalih 70 posto, koje izvlačimo iz hektičnog dnevnog rasporeda da bismo se naveče mogli opustiti i smijati u društvu prijatelja i porodice, moraju dolaziti iz emocionalne energije. I što nam to spušta raspoloženje i kako ga povratiti? Slijede tajne emocionalne energije.
Učinite nešto drugačije
Kada smo u gužvi, kreiramo za sebe “dovoljno dobru rutinu” i monotonija nam ubija emocionalnu energiju. Povremeno nam je potrebno nešto novo u životu da bismo bili srećni.
Ako smo bez energije, izađimo iz rutine. Upišimo se na neku novu rekreaciju, otiđimo na kafu TAMO GDJE JE JOŠ NISMO PILI  ILI UCINIMO NESTO ŠTO NIJE UOBICAJENO ZA NAS.  Bez promjena život postaje dosadan, iscrpljujuć.
Ne obazirimo se na tuđa očekivanja.
Kada ljudi koji su nam važni od vas očekuju neke stvari koje mi ne želimo, to može biti emocionalno iscrpljujuće.
 Proglasimo nezavisnost OD DRUGIH I NJIHOVIH MIŠLJENJA I STAVOVA.. Nemojmo nikome reći, ali maša očekivanja su naš top prioritet i budimo srećni kada dostignemo cilj. Nemojmo se obazirati zato što smo iznevjerili druge.
Veselimo se onome što nam je važno

 Obnovimo energiju tako što ćete uvijek imati nešto zbog čega ćemo biti uzbuđeni. Planiranje putovanja je broj jedan na listi bildanja emocionalne energije. Isplanirajmo stoga vikend daleko od svakodnevnice koji će nas osloboditi osjećaja vezanosti i bespomoćnosti.
BUDIMO DRUGACIJI OD ONOGA KAKV I SMO SVAKI DAN BAR JEDAN DAN I SEDMICI !

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::