Home » »

 

 MEDITACIJA DA ILI NE





Meditacija je jedna od najboljih umnih i fizičkih aktivnosti  relaksacije u borbi protiv stresa. U stresnim situacijama  meditacija  ima čudotvorno dejstvo.
  1. Prilikom meditiranja možete koristi i muziku ukoliko to odgovara vašoj ličnosti. Izbor muzike svakako zavisi od vas. Danas je čak moguće nabaviti i kompilaciju muzike za meditaciju.

  1. KAO I SVE DRUGO MEDITACIJA JE KRAJNJE INDIVIDUALNA STVAR.
  2.  Svakoj osobi prijaju različiti načini opuštanja, odnosno meditacione tehnike.Osnovna ideja jeste da svesno opustite tijelo i u određenom trenutku fokusirate misli na jednu stvar. Na taj način ćete okupirati svoju pažnju, skrenuti misli sa problema koji izazivaju stres.Da bi upražnjavali meditaciju potrebno je da znate sledeće svari.Najpre trebate da sjedite mirno i udobno, najbolje u turskom sjedu, da sklopite oči i počećete tako što ćete najpre opustiti mišiće vaših stopala a potom i sve ostale mišiće na tijelu.
  3. Bitna stvar je da obratite pažnju na disanje. Dišite duboko, a zatim ispustite vazduh. Možete brojati udisaje tokom deset minuta koliko bi trebalo da radite ovu vježbu, jer upravo ta okupacija na disanje i brojanje udisaja je najjednostavniji način da zaokupite svoj um.
  4. Prilikom meditacije  se preporučuje stvaranje mentalne slike prijatnog i opuštajućeg mjesta u vašem umu.

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::