Home » »

Kako pobjediti viruse ljekovitim biljem


Virusi su uzročnici raznih oštećenja ćelija i upalnih procesa u organizmu, a koliko su opasni nabolje govori podatak da još uvijek nije otkriven preparat koji bi uspio da ih pobjedi. Međutim, postoji nekoliko biljaka koje mogu da zaustave širenje virusa i podstaknu njihovo eliminisanje iz organizma.
caj-490x327
List masline
Za protuvirusno dejstvo masline, ”odgovorna” je elenolna kiselina koja koči stvaranje transkriptaze i proteaze – enzima koje pojedinim vrstama pomažu da prodru u zdrave ćelije. Usporavajući razmnožavanje virusa, organizam dobija više vremena da organizuje napad. Međutim, list masline ne treba koristiti istovremeno s antibioticima jer može ometati njihovo dejstvo.
Čaj: Staviti 10 g listova masline u 2 l ključale minuta. Zatim skloniti sa šporeta i ostaviti poklopljeno da odstoji desetak minuta. Procijediti i piti tokom dana umjesto vode.
Bobice zove
Naučnici su otkrili da bobice zove sprečavaju razmnožavanje virusa i njihovo prodiranje u ćelije. Zova pomaže i u slučaju herpesa simpleksa i smanjuje nivo oksidativnog stresa. Međutim, sve ovo važi samo za zrele bobice zove, jer su nezrele otrovne.
Sirup od bobica: Izgnječiti 500 g zrelih, očišćenih bobica zove i pomiješati ih sa sokom od jednog limuna. Uzimati na svakih sat vremena po kašiku mješavine.
Tahebo
Tahebo važi za jednu od najmoćnijih ljekovitih biljaka sa protivbakterijskim, antivirusnim i antigljivičnim dejstvom, a pritom i jača imunološki sistem. Može se naći u obliku čaja, tinkture, kapsula i tableta. Primjenjuje se i u slučaju sindroma hroničnog umora, bronhitisa, anemije, pa čak i infekcije HlV-om.
Čaj: Kašičicu taheba sipati u neoštećenu emajliranu posudu i preliti sa 2 dl ključale vode. Ostaviti poklopljeno da odstoji 20 minuta, a zatim procijditi kroz plastičnu cjediljku i piti u gutljajima dvije-tri šolje čaja tokom dana.

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::