Home » »

Joga kao lijek u borbi protiv depresije i stresa


Joga je evoluirala kao jedan od najučinkovitijih i najzdravijih oblika vježbanja. Istraživanja su pokazala da je joga dobra za tijelo, um i dušu. Ona ne samo da pruža fizičko zdravlje, već i pomaže u održavanju mirnog uma i čiste duše.


Joga se obično prakticira u svim dijelovima svijeta i ona se prakticira kao lijek u borbi protiv depresije, stresa i drugih zdravstvenih problema. Joga ima mnoge zdravstvene prednosti. U nastavku pogledajte neke od njih…
Poboljšava ravnotežu tijela
Pogrešan stav može pokvariti ravnotežu vašeg tijela. To je zbog nedostatka vježbe. Bolovi u leđima, prijelomi, bol u zglobovima su zajednički znakovi pogrešne ravnoteže tijela.
Cirkulaciju krvi
Joga koristi zdravlju jer poboljšava cirkulaciju krvi u tijelu. Joga i tehnike disanja povećavaju cirkulaciju krvi koji što poboljšava protok kisika u organe.
Bol u leđima
Joga pomaže da se oslobodite bolova u leđima, a uz to poboljšava fleksibilnost tijela. Jedna od zdravstvenih prednosti joge jeste da liječi artritis.
Liječi astmu
Nekoliko vježbi disanja i tehnika joge pomažu u liječenju astme.
Hipertenzija
Ovo je zdravstveni problem mnogih ljudi ovih dana. Joga pomaže da se oslobodite od hipertenzije i opušta um.
Srce
Joga je jedna od najboljih vježbi za srce. Ona sprečava blokiranje arterija, čisti krvne žile i povećava cirkulaciju krvi. Osim toga, joga pomaže stabilizirati krvni pritisak.
Stres
Stres je jedan od najvažnijih zdravstvenih problema u današnje vrijeme. Riješite se stresa redovno vježbajući jogu.

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::