Home » »

Sedam namirnica za zdravo srce

Ukoliko želite da sačuvate zdravlje vašeg srca, onda u vašu ishranu morate uvrstiti sedam važnih namirnica.
Orasi su bogati omega-3 masnim kiselinama, vlaknima, vitaminom E i folnom kiselinom. Jedenjem neslanih oraha štitite vaše srce. 
Špinat i drugo lisnato zeleno povrće sadrži željezno vitamin C, vitamin A i magnezijum. Špinat s bijelim lukom se može servirati kao prilog.
Zob je bogata vlaknima, a sadrži i omega-3 masne kiseline, folat i kalij. Ona smanjuje nivo holesterola i arterije održava zdravim. Dnevno je dovoljno pojesti manju zdjelicu zobi.
Šparoga je tanka zelena biljka bogata hranjivim tvarima, kao što su folat i vitamini C i D. Ona djeluje protuupalno, a njeno kuhanje traje veoma kratko.
Grah je izvor vitamina D, koji je koristan za zdravlje srca, ali i u borbi protiv stresa. Bogat je željezom i kalcijem.
Borovnice su bogate antiokidansima i vitaminom C, a sadrže malo kalorija i šećera. Zbog toga ih možete jesti koliko vam je volja. Dobar su izvor vlakana, koja rješavaju probleme s grčevima i opstipacijom, čiji je uzročnik stres. Borovnice možete jesti svježe, a možete napraviti i sok.
Losos sadrži omega-3 masne kiseline. Losos na žaru će čuvati zdravlje vašeg srca.

Written by : Your Name - Describe about you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id libero non erat fermentum varius eget at elit. Suspendisse vel mattis diam. Ut sed dui in lectus hendrerit interdum nec ac neque. Praesent a metus eget augue lacinia accumsan ullamcorper sit amet tellus.

Join Me On: Facebook | Twitter | Google Plus :: Thank you for visiting ! ::